Ви — таксист початківець , але машину, на якій будете перевозити майбутніх пасажирів, ще не обрали. На які параметри слід спиратися, щоб вибрати підходящий автомобіль для таксі? Виходити слід з того, що правильний вибір важливий не тільки для самого таксиста, а й для інших учасників дорожнього руху, а також для пасажирів. Так що головний показник — це безпека.

При виборі будь-якої автомашини, для чого б вона не призначалася, людина спирається на власні крітерії. Але оскільки обирається автомобіль для таксі, слід враховувати деякі додаткові параметри та спиратися на показники , що несуть практичний сенс. Адже машині належить виходити щодня на багатокілометрові пробіжки по міських, завантаженим автотранспортом вулицях, а стан покриття наших доріг залишає бажати кращого. Крім того, поїздка в міських умовах — це нелегке випробування як для водія, так і для машини.

Отже, практичність. Вибір автомобіля для таксі — це вибір машини, у якій екстер’єр презентабельний, а в інтер’єрі, тобто в салоні, комфортно і водієві, і пасажирам. Оббивка сидінь і стелі повинна бути якісною та одночасно простою у догляді. Такий варіант дозволить рідше звертатися до послуг хімчистки, а значить , і економити гроші.

Автомобіль для таксі — машина робоча. Тому слід розпланувати майбутні витрати на його експлуатацію (поточні, планові, непередбачені). Наприклад, при покупці в кредит, краще обрати техніку надійніше, щоб не довелося ще до закінчення терміну виплат шукати досить непривабливого вигляду техніці покупця. Тобто слід навести довідки щодо пропонованих моделей і з’ясувати, яка з них найбільш витривала.

Поточні витрати — це ті кошти, які належить витратити на паливо, мастила, запчастини. Вибір автомобіля для таксі повинен здійснюватися виходячи з економічності тієї чи іншої моделі. Оскільки старі машини споживають палива та масла, як правило, більше нових, то в процесі експлуатації вони можуть значно збільшити витратну частину бюджету і скоротити дохідну. Мова про те, що транспортні засоби з пробігом мало підходять для використання в якості таксі. Крім того, слід враховувати, що при інтенсивній роботі двигун зажадає частої заміни масла, причому масла високої якості. Отже, в видаткову частину бюджету слід закласти вартість синтетичних масел, перемножену на частоту заміни (приблизно один раз на кожні 10000 км).

Планові та непередбачені витрати — це витрати на періодичні техогляди, заплановану профілактику, заміну шин. Для водія таксі велике значення має вартість запчастин, отже, бажано, щоб вибір припав на машину, запчастини до якої є у ​​вільному доступі та відносно недорогі. Ще краще, якщо до даної марки можна буде згодом підібрати ліцензійні запчастини, а ремонт і заміну зможе здійснити будь-яка автомайстерня, а не тільки сервіс офіційного дилера. Відразу слід обмовитися, що неоригінальні запчастини або запчастини невідомого походження краще взагалі не купувати — потім на ремонт доведеться витратити більше, ніж обійшлася б купівля оригінальних деталей.

Оскільки найбільш витратною частиною при ремонті авто завжди є його ходова, то краще заздалегідь дізнатися, скільки і яка деталь і її заміна коштує, щоб приблизно знати, яку суму потрібно відкласти на непередбачені випадки ремонту

Резюмуємо: вибір автомобіля для таксі — це значить віддати перевагу машині надійній, практичній, витривалій, популярної марки та в бюджетному виконанні.

Category: Uncategorized
UK