У той час, коли ми знаходимось в автомобілі таксі, дуже рідко виникають в голові питання щодо труднощів та проблематичності роботи таксистом.

  Доводиться використовувати особистий автомобіль. Людей, які починали будувати свою кар’єру таксиста в пристойній транспортної компанії, та не пропрацювали перед цим пару років в приватних фірмах на своєму транспорті дуже мало. Через це, на мою думку, водій скоріше схожий на приватного підприємця, ніж на працівника якого найняла компанія для професійних перевезень пасажирів на таксі.

Ризики різного ступеня. У будь-який момент автомобіль може потрапити в ДТП, раптово зламатися, або ж з ним може трапитися інша неприємна ситуація. Тому водій зобов’язаний платити за всі витрати, які вимагає автомобіль, а надходження прибутку різко закінчується.

Контакт з недоброзичливими пасажирами. Дуже часто так відбувається, що водієві треба перевозити людей, які, як з’ясувалося, нерідко знаходяться в стані наркотичного або алкогольного сп’яніння, доводиться вислуховувати від них брутальні слова та терпіти їх хамську поведінку. Іноді навіть бувають зустрічі з людьми, які мають кримінальне минуле або знаходяться в кримінальному суспільстві. Такі зустрічі дуже рідко закінчуються добре.

Отже, яка людина може бути таксистом?

Клієнтоорієнтованість.
 
  Людина, що працює водієм в таксі, повинна надати таку послугу, щоб клієнт отримав повне задоволення та захотів замовити таксі у цієї транспортної компанії ще раз, та порадив своїм рідним, близьким і друзям використовувати цю транспортну компанію для вирішення своїх транспортних проблем.

Стійкість до стресу.
 
  Якщо враховувати всі складнощі, які переслідують водія таксі в процесі кожного робочого дня, то можна з упевненістю сказати, що не маючи міцних нервів та можливості з легкістю долати різні ситуації стресу, водій пасажирського таксі не зможе працювати на цьому робочому місці. Для роботи таксистом необхідно мати відмінне здоров’я, що підтверджується відповідними медичними довідками.

Прагнення до мети.

Водієві працюючи в таксі необхідно певний час, щоб напрацювати гідну репутацію і досягти відповідного досвіду, що зробити, насправді, дуже складно. Перший час, досить часто, доводиться перебиватись не найбільш прибутковими та легкими транспортними замовленнями. Як показує професійна практика, прихильники отримати все і відразу в цій професії довго працювати не зможуть.

З цього виходить, що професія таксиста доволі високо користується попитом в суспільстві та здатна забезпечити таксисту гарну фінансову винагороду, але за умови, що він володіє відповідними якостями характеру та має готовність до проходження труднощів, про які згадувалось вище.

Category: Блог
RU